Skip to Main Content
Esimestest mudelitest ei osanud ma väiksena suurt pidada - mudel või mitte, ühed mänguasjad kõik. Millegipärast lagunesid tavalised autod aga kiiremini kui mudelid. Ja nii hakkas mudelite osakaal tõusma. Eriti sünnipäeva aegu. Ja siis, 1990. aasta augustis maal vanaema juures "suvitades" oli kohalikus külapoes müügil Lancia Flavia. Rubla ja viis kopikat peale (sest autod polnud millegipärast karbis, vaid piskeses läbipaistvas kilekotis) ning olin müüdud mees. Teadsin, et pean neid autosid endale rohkem saama.

Nii see algas .. Mustjõe turg ja Nikolai.. hiljem Kadaka turg... täna Vadim ja eBay. Haigus süveneb ja hing ei ole rahu saanud - ikka on veel midagi puudu.
Kogus on palju autosid, mis nii mõnegi meelest mudeli nime ei vääri. Ilmselt on neil õigus. Aga mina pole raatsinud nendest loobuda ja nii on kõrvuti nii pool-mänguautod kui tõsisemad mudelid.

Ühe piiri olen endale siiski suutnud seada. 1/43. Ei suuremaid, ei väiksemaid. Kõik mis sisse tuleb, peab olema võrreldav teistega. Siinkohal tänud isale.

Kui värvi- ja dekaalierinevused välja jätta, siis on kogus olemas suurem osa BBurago ja Hongwelli toodangust, DeAgostini "Avtolegendõ SSSR" ja "Avtomobil na službe" seeriast ning Classicbusi bussidest. Ja muidugi tavalised nõukogudeaegsed mudelid. Tõsi, "numbrilisi" on vähe ja needki vaid kõige levinumad. Viimati muretsesin A31 tavalise ZIL-117 kõrvale, aga "Vau!" tunne jäi saamata. Sain aru, et pole mulle eriti oluline, kas on mudel numbriga või mitte. Viimane "moeröögatus" pärast IXO Opel Collectioni on prantslaste seeriad:
  • Camions d'autrefois (peamiselt prantsuse veoautod 1950-1980, üksikud varasemad ja hilisemad)
  • Semi-Remorques d'Exception (peamiselt prantsuse vedukid 1950-1980, üksikud varasemad ja hilisemad koos poolhaagistega)
  • Camions & véhicules de sapeurs Pompiers (peamiselt prantsuse tuletõrjeautod 1950-1980, üksikud varasemad ja hilisemad)
  • Autobus & autocars du monde (Bussid)
  • Passion Camping-Cars (automajad)


Hetke soov on tuua kogusse võimalikult erinevaid mudeleid erinevatelt tootjatelt, niipalju kui "kohustuslikud" seeriad seda võimaldavad. Praegu on kogus mudeleid 197 tootjalt.
Aastatega jäi Exceli tabelist väheks ja tekkis vajadus veebilehe järele. Et oleks mudelil pilt juures ja saaks paari klõpsuga kõik ringi sättida, kui tahtmine tekib. Ja mis kõige olulisem, kättesaadav igast internetiga arvutist ilma, et peaks mälupulka kaasas tassima.

See veebileht sai tehtud eelkõige mulle endale, et rahuldada minu enda funktsionaalsed vajadused oma mudelikogu elektrooniliseks haldamiseks. Avalikuks kasutuseks mõeldud osa karjub kujundaja järele, seni on ta selline, nagu on.

Et enamuse veebihostingu pakkujate komplektis oleva CPaneliga ja selles pakutavate rakendustega varasemat kokkupuudet pole, otsustasin aja kokkuhoiu mõttes minna kergema vastupanu teed ja teha veebileht kasutades mulle juba tuttavat tarkvara. Veebilehe all on Oracle andmebaas ning pealisehituseks Oracle Application Express.

Stat

3793336362023361500233614758,6
401734436352,234415450,534415268,14017534780